Tendenser

6 MODETENDENSER, DER BLIVER KÆMPESTORE I 2022

På catwalken til den danske modeuge var der alt fra oversized blazers og sexet strik til crocs. Læs mere om de seks største tendenser for foråret og sommeren 2022 her.

Copenhagen Fashion Week er veloverstået, og dermed er det tid til at kigge på de største tendenser og highlights fra ugen.

Efter to sæsoner præget af corona og digitale shows, er den københavnske modeuge endelig tilbage med fysiske shows og events. Trods en periode med pandemi, virker det ikke til, at det har haft en indvirkning eller hæmmet designernes kreativitet. Tværtimod. Blandt de store trends kommer vi ikke uden om skarpe farver, mere bar hud og strikkede looks.

MODETENDENS 1: A pop of orange!

Orange var tydeligt en gennemgående farve hos flere brands. Alt fra falmet orange hos Malene Birger til neon-orange hos Remain. Det ser ud til, at orange bliver den helt store farve.

MODETENDENS 2: Cut-Outs

Cut-out er en stor trend på catwalken hos flere designere. Cut-out trenden kommer i mange former og udtryk.

Alt fra små nedtonede og mønstrede udskæringer hos Rotate og Skall Studio til mere rå og vovede udskæringer hos showdebutanterne Louise Lyngh Bjerregaard og Di(vision).

MODETENDENS 3: Strik og hækling er det nye sexet!

En trend, vi kommer til at se mere af, er strikkede og hæklede gevandter. Men i en moderne og opdateret udgave. 

Strik og hækling har haft kronede dage under pandemien, og trenden startede allerede i begyndelsen af coronapandemien.

Også under den københavnske modeuge var der strik at spotte. Ikke kun  klassisk strik, som man forbinder med sine bedsteforældre, men mere eksperimenterende og legende strik som hos Ganni, A. Roege Hove og Louise Lyngh Bjerregaard, som viste strikkede og hæklede items fra en mere sexet, kropsnær og gennemsigtig side.

Det lader til at strik ikke forsvinder lige foreløbigt.

MODETENDENS 4: Struktur og tekstur. En stoflig oplevelse! 

Den stoflige og taktile sanseoplevelse, som stimulerer, er i højsædet.

Materialer som på den ene eller anden måde har opnået en behandling eller er bearbejdet, så det bliver mere end bare et materiale. En tydelig sanselig oplevelse.

Alt fra quiltede jakker og bukser hos Rains, kraftigt mønstervævede læder-blazers hos Han Kjøbenhavn, rynkede tætsiddende items hos Ganni til frynse-cardigans hos Rabens Saloner.

MODETENDENS 5: Oversized blazeren bliver … Og blazer-vesten får comeback!

Den velkendte blazer som vi kender den fra 80’erne med skulderpuder fortsætter ind i foråret 2022, og i samme boldgade bliver vi introduceret til en anden slags blazer.

Nemlig blazer-vesten, som nærmest kan pifte ethvert outfit op.

MODETENDENS 6: Crocs! “Kitch” is the new black!

Den klodsede sandal-sko er tilbage. Hvem havde set det komme, at den ikke særligt æstetiske sko ville blive in?

Crocs deler vandene, men vi kan ikke komme udenom at kontrasten mellem en fin kjole og det klodsede, sportslige og finurlige fra Crocs-skoene faktisk fungerer overraskende godt.